Szodoma és gomolya. A Biblia tejtermékei sajtkészítő szemmel könyv és Sajtkorszak könyv együtt személyes átvétellel (Budapest és Debrecen):
9990 Ft
A bónuszok összesen 13200 Ft értékben:
- Szodoma és gomolya. A Biblia tejtermékei sajtkészítő szemmel e-book: 3200 Ft
- Sajtkorszak e-book 4500 Ft
- Sajtkészítő kisokos. Sajtos szótár és bibliográfia e-book 3000 Ft
- Hogyan készíts tökéletes sajttálat e-book 2500 Ft
- 10 %-os sajtvásárlási kupon
A 23 190 Ft értékű csomag 9990 Ft-ért.
Az ebookokat emilben küldjük a megrendelést követően.
Hogyan olvass egy sajttörténeti könyvet?
Ritkán találkozhatsz sajttörténeti könyvvel, de ha találkozol, érdemes néhány dolgot figyelembe venned. A sajttörténeti könyv nem egy leányregény, nem érdemes egy szuszra végigolvasni, bár ez utóbbi módszer is alkalmazható, ha nagyon éhezel a sajtos tudásra. Azonban, ha te egy teljesen normális sajtkedvelő vagy, érdemes falatonként élvezni egy ilyen könyv tartalmát. Ez pedig nem egy magáért való hasonlat, hiszen a könyv ugyanolyan esszenciája az ismereteknek, mint a sajt a tejnek.
Valamelyik nagyon okos ember szerint egy könyv megértése ugyanolyan szellemi energiákat igényel, mint a megírása. Így az olvasás során nemcsak a tejfeldolgozás évezredein utazol apránként keresztül, hanem az író szellemi utazását is újra élheted, amelyen ő is végigment az írás több éves folyamata alatt.
Íme az ajánlott metódus, amennyiben egy ilyen írással találkozol:
- Lassan fogd kezedbe a könyvet, ujjaiddal simítsd végig a borítót, a gerincét. Keresd meg a hátsó borítón az ajánlásokat és óvatosan kinyitva kóstolj bele a fülszövegbe. Ezután érdemes egy kicsit pihenni, hogy az információ kellő mértékben leülepedhessen. Következhet a tartalomjegyzék. Tedd az ujjad az első sorra, majd lassan csúsztasd egyre lejjebb. Élvezd ki, ahogy az ujjbegyeid felfedik a fejezetcímeket. Lapozz az első részhez. A bemutatkozás és bevezetés ráhangol a továbbiakra. Itt érdemes pihenőt tartani és lelkileg felkészülni arra, ahogy másnap magadhoz veszed a könyvet.
- A könyv eleje egy általános, ám szükségszerű áttekintése a témának. Ha még nem készítettél sajtot, érdemes teljesen kiürítened az elméd azon részét, amelyben a „tejfeldolgozás” címkével ellátott ismereteidet tárolod, hiszen itt egy teljesen újszerű megközelítéssel találkozol. Az író a tejfeldolgozás kőkemény törvényszerűségeit ötvözi a történeti szemlélettel, hogy sajtkedvelőként a leghitelesebb tudásra tehess szert. Ezt a részt akár több alkalom alatt is teljesítheted, hogy rögzülhessenek az ismeretek és így könnyebbé váljon a könyv további fejezeteinek tökéletes befogadása.
- Ezután következik a téma, amiért ténylegesen létrejött a nagy mű. A tejtermékek és történetük. Az évezredeken, korokon átívelő történet nem olyan pörgős, mint egy népszerű krimisorozat, de nem is az a célja. Tekints rá úgy, mint egy nagy darab, évekig érlelődött keménysajtra, mondjuk egy valódi parmezánra. Azt sem habzsolva falod fel, hanem leheletvékonyra szelve, vagy reszelve teszed nemesebbé vele az ételed.
- Ne fogadj be belőle többet egy alkalommal, mint amit a szellemi gyomrod befogadni képes! Kerüld el a megcsömörlést, inkább maradj mindig egy kicsit éhes! Hagyjad, hogy a tudás iránti vágy munkálkodjon benned az olvasásra szánt alkalmak között.
- A könyv feldolgozása közben engedd, hogy kialakuljon az elmédben az a roppant és csodálatos ív, amely impozánsan húzódik a tejfeldolgozás előzményei és mai napi helyzete között. Ha egy-egy rész nagyon tetszett, nyugodtan térj vissza hozzá, és kérődzők módjára rágd át újra és újra.
- Amikor az utolsó betűt is elolvastad, dőlj hátra és érezd át a szellemi kielégülés teljes érzetét. Utána pedig tedd jobbá a világot azzal, hogy ajánlod a könyvet rokonaidnak, barátaidnak és üzletfeleidnek!